درباره دوره آموزشی
این دوره به منظور افزایش ویژگی دسترسپذیری سرویسها در یک سیستم کاری تهیه شده است. مفهوم Failover Cluster این است که چندین سرور (Node) در یک گروه سرویسدهی قرار داده شده و سپس Role هایی به آنها اعطا میشود. این Role ها در واقع همان سرویسهایی هستند که به منظور ارائه فرآیندی خاص در سیستم راه اندازی میشوند (مانند SQL Server). حال اگر Failure در سیستم رخ دهد، سرویسدهی از بین نرفته و کاربران همچنان میتوانند از سرویسهای راهاندازی شده استفاده کنند. به این معنا که در یک Failover Cluster در صورتیکه یکی از Node ها Fail شود بلافاصله یک Node دیگر جایگزین Node موردنظر و Role تعریف شده میشود و در بیان فنی، سرور جدید بر روی سرور قدیمی Failover می کند. اگر فقط یک Role در حالت Failed قرار بگیرد و کل Node از دسترس خارج و Fail نشود، فقط همان Role از طریق سرویس Failover Clustering ابتدا Restart میشود و چنانچه کارساز نشد کل Node توسط Node دیگری در صورت نیاز Failover میشود. در این حین کاربرانی که از سرویسها استفاده میکنند ممکن است لحظهای احساس کنند مشکلی در ارتباط به وجود آمده و نتیجه Failover شدن به سرعت برای کاربران قابل لمس خواهد بود.
حاصل دوره
در این دوره شما با نحوه عملکرد و پیکربندی Failover Cluster سیستم عامل ویندوز آشنا میشوید و در پایان میتوانید این سرویس را راهاندازی کرده و سرویسهای مورد نیاز خود را درون آن کلاستر نمایید.
پیشنیاز
به منظور درک بهتر مطالب این دوره نیاز است کاربران بر مفاهیم شبکه و فضاهای ذخیره سازی تسلط کافی داشته باشند.
مخاطب دوره
این دوره برای کسانی که به عنوان کارشناس یا کارشناس ارشد واحد فناوری اطلاعات، پشتیبان سرویسهای ویندوزی مانند SQL Server یا File Server و … در یک مجموعه فعالیت میکنند بسیار مناسب است.
-
معرفی دوره
- مقدمه
- اجزای کلاسترینگ
- اجزای منطقی سرویس کلاسترینگ
- سرویسهایی که در کلاسترینگ اجرا میشوند
- دموی محیط کلاسترینگ
- اجزای شبکه در کلاستر
- طرح ریزی برای شبکه کلاسترینگ
- انواع شبکهها در کلاسترینگ
- نقش شبکهها در سرویس کلاسترینگ
- اجزای فضای ذخیرهسازی در کلاسترینگ
- معرفی دیسک دیتا و کواروم
- انواع فضاهای ذخیرهسازی در کلاستر
- آشنایی با فضاهای سنتی و مشترک
- نصب سرویس کلاسترینگ
- تاییدیه پیکربندی
- راهاندازی اولین کلاستر
- محیط مدیریت سرویس کلاستر
- راهاندازی فایل سرور Scale-Out
- عیبیابی سرویس کلاسترینگ
- ایجاد لاگ و تحلیل آن
- تاییدیه پیکربندی
- روشهای بهینهسازی فضای ذخیرهسازی
- روشهای بهینهسازی عملکرد
- روشهای بهینهسازی شبکه
- روشهای بهینهسازی بخش عیبیابی سیستم
- جمعبندی دوره